Het lammerseizoen is in volle gang! Op de eerste levensdag wordt het fundament gelegd waar een lam de rest van het leven op bouwt. Het meest essentiële product dat een lam de eerste dag krijgt is biest. Biest zorgt onder andere voor de passieve immunisatie. Dat wil zeggen dat er via de voeding antistoffen binnenkomen, die het lichaam beschermen tegen allerlei ziekteverwekkers waaraan een lam onderhevig is.

Biest brengt niet alleen de passieve immunisatie op gang. Biest is ook belangrijk voor de ontwikkeling van de darmflora, de groei van de darmvlokken, het aanmaken van een dikkere beschermwand aan de binnenkant van de darmwand én het wegvangen van schadelijke bacteriën.

In onze sector is het gebruikelijk om lammeren moederloos op te fokken. Een moederloze opfok is zeer aan te raden. Bij moederloze opfok verklein je de kans op ziekteoverdracht en houd je de nieuwe aanwas zoveel mogelijk ziektevrij. Biest en mest van het moederdier kunnen namelijk bepaalde ziekteverwekkers bevatten. Om deze pathogenen uit te sluiten kiest men vaak voor koebiest of kunstbiest.

Koebiest (verkregen van een melkveehouder uit de buurt) bevat veel ziekteverwekkers. De biest wordt vaak bevroren aangeleverd, op uw boerderij (te snel) ontdooid en vervolgens toegediend. De ontdooide biest blijft vaak voor langere tijd staan bij een temperatuur van 40 graden Celsius. Hierdoor ontstaat een broeihaard van bacteriën, waaronder Salmonella, E. Coli en andere pathogenen. Door deze biest te verstrekken aan de lammeren is de kans op besmetting erg groot.

Kunstbiest is er in vele variaties. Let bij kunstbiest altijd op het eiwitgehalte (>70%) én het IgG gehalte (>30%).

Wilt u een biestpoeder dat én veilig én van de hoogste kwaliteit is? Kies dan voor CapraCol®. Onze biest bevat meer dan 70% eiwit en is gestandaardiseerd op 33-35% IgG (antistoffen), waardoor de passieve immunisatie snel op gang komt. CapraCol® is geen kunstbiest, maar échte biest zonder toevoegingen.
Bestellen of meer informatie? Bel ons gerust! Wij zijn bereikbaar op de onderstaande telefoonnummers.

Paul Arts (06 54 688 949)
Cor Arts (06 53 447 516)
Denny van de Wetering (06 1500 4419)
PS.: Online bestellen of onze andere producten bekijken? Bezoek onze webshop: www.capracol.nl (ook mobiel bereikbaar!)